1: از کودک خود بخواهید اتفاقاتی که در طول روز برایش افتاده را برایتان تعریف کند:
هر شب قبل از خواب از کودک خود بخواهید اتفاقات آن روز را برای شما تعریف کند. ابتدا ممکنه در یادآوری اتفاقات و کنار هم چیدن آنها مشکل به مشکل بخورد، برای همین شما سوالاتی ازش بپرسید. برای مثال: امروز صبح که بیدار شدی چیکار کردی، توی مهدکودک با دوستات چه بازیایی انجام دادی؟ وقتی از دست دوستت ناراحت شدی، چه احساسی داشتی؟ چه کارتونی دیدی؟…. . اجازه بدید درباره همه احساساتش چه خوشحالی چه ناراحتی برایتان توضیح بدهد. بااین روش کودک شما متوجه می شود هر داستانی یک شروع، اتفاقات میانی و پایان دارد.
2: با کودک خود درباره آینده صحبت کنید:
روش دیگری که برای آموزش داستان نویسی کارایی دارد صحبت درباره آینده و تقویت قوه تخیل کودک است. مثلا از او بخواهید بجای حرف زدن درباره گذشته از آینده صحبت کند برای مثال ازش بپرسید: وقتی پارک رفتیم میخوای چه بازی کنی یا …. .
3: آموزش داستان نویسی با نقاشی:
یکی از راه ها تشویق بچه های کوچیک به داستان نویسی نقاشی کردن است. از کودک خود بخواهید نقاشی از اتفاقاتی که براش افتاده بکشه مثلا: گردشی که با دوستاش رفته، پارکی که با مادربزرگش رفته و…. اجازه بدید هر طور دوست داره داستانش را نقاشی بکشد. مهم نیست نقاشی سادهای باشد یا با جزییات و نکات ریز فقط هدف این هست که بچهها فکر کنند و افکارشان را بر روی کاغذ بکشند.
4: خواندن قصه های مناسب برای کودکان:
بچههای خردسال و پیش دبستانی دوست دارند، برای آنها قصه خوانده شود که این روش خیلی جذابی هست. وقتی قصهای برای آنها میخوانید از کودک بخواهید حالا داستان را با شخصیتهای خیالی خودش تعریف کند و انتهای داستان را تغییر دهد. بحث کردن در مورد اتفاقات و شخصیت های مهمی که داستان را ساخته کمک میکند تا کودک با داستان نویسی آشنا شود. چه چیزی در ابتدا مهم هست؟ وسط داستان چه اتفاقی افتاد و چرا به انتها نیاز هست؟… همه این سوالها و صحبت ها در مورد داستان باعث تقویت خلاقیت کودک می شود.
5: برای کودک نمایشی بازی کنید بعد از او بخواهید داستان نمایش را بنویسد:
یک داستانی را در نظر داشته باشیدو آن را به صورت نمایشی حالا یا عروسکی یا به شکل دیگه ای برای کودک خود اجرا کنید بعد از او بخواهید هرچی از داستان متوجه شده را یا برایتان نقاشی کند یا بنویسد.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
خیلی جالب ومفید